Kindercoachpraktijk Groen

Wat is een kindercoach

Als ouder wil je dat je kind gelukkig is. Je wilt dat je kind blij is, kan ontspannen, vrienden om zich heen heeft, weerbaar is, zelfvertrouwen heeft. Toch kan ieder kind weleens (tijdelijk) niet lekker in zijn of haar vel zitten. Wanneer je je als ouder zorgen maakt of wanneer je kind zelf aangeeft ergens mee te zitten, maar je wilt niet meteen naar een psycholoog of therapeut, kun je met mij contact opnemen.

Als kindercoach kan ik naar jullie luisteren, meedenken en met je kind in gesprek gaan. Ik kan het kind helpen een manier te vinden om te leren omgaan met voor het kind lastige situaties, helpen om anders te denken, om weer sterker te staan en zich beter te voelen.

Kindercoaching is niet alleen praten maar vooral ook doén. Ik gebruik dan ook allerlei werkvormen en technieken om met je kind samen te werken aan een oplossing voor de hulpvraag. De werkvormen laat ik daarbij zoveel mogelijk aansluiten bij de leeftijd van het kind/tiener en zijn of haar interessegebieden.

Kindercoaching werkwijze


Bij kindercoaching gaat het niet zozeer om het analyseren van problemen maar om het vinden van oplossingen. Niet de klacht maar de krácht staat daarbij centraal; ik coach dan ook bekrachtigend en toekomstgericht. Wat wil zeggen dat ik uitga van wat er al is, focus op wat er goed gaat en kijk hoe we de eigen kracht, kwaliteiten en talenten van het kind in kunnen zetten bij het vinden van een oplossing voor de hulpvraag. Situaties zijn niet altijd te veranderen, maar ik kan het kind wel helpen er anders mee om te gaan. Ik vind het belangrijk dat het kind handvatten leert om zelf zaken op te kunnen lossen, meer zelfinzicht krijgt om van daaruit voor hem of haar lastige situaties met meer zelfvertrouwen aan te kunnen.